Marinētus sīpolus var pievienot salātiem, sviestmaizēm, burgeriem, apkaisīt kebabus un steikus, kā arī vienkārši ēst kā uzkodu.
Sarkanie sīpoli ir viegli iemarinējami un uz galda izskatās ļoti eleganti. Šeit ir visātrākā un vienkāršākā marinādes recepte.
Sastāvdaļas:
Sīpols – 1 vidēja lieluma
Ūdens – puse glāzes
Etiķis – ceturtdaļa glāze
Sāls – 1 tējkarote
Cukurs – 1 ēdamkarote (var izmantot medu vai kļavu sīrupu)
Pagatavošana:
Lasi vēl: Piparmētru ievārījums: kā saglabāt vasaras garšu un smaržu
Katliņā ielej ūdeni, etiķi, sāli un cukuru; uzkarsē uz vidējas uguns, līdz cukurs izšķīst (3-4 minūtes).
Sīpolus sagrieziet plānās strēmelēs un ielieciet šķidrumā. Ļauj nostāvēties 20-30 minūtes istabas temperatūrā.
Sīpoli ir gatavi ēšanai. Var uzglabāt ledusskapī līdz pat nedēļai.